House of David - House of Saul - Finnish

Daavidin Huone; Saulin Huone

Kuule Herran sana, joka vapiset hänen sanansa ääressä: Sinun veljesi vihaavat sinua, jotka hylkäävät sinut minun nimeni tähden, ovat sanoneet: “Olkoon Herra ylistetty, että me saamme nähdä sinun ilosi.” Mutta heidät saatetaan häpeään. (Jes:66:5). Kun sinun veljesi vihaavat sinua, jotka hylkäävät sinut Herran nimen tähden, sinun elämästäsi tulee vaikea.

 

Pahin sota

Tuomarien kirja on kirja sodista. Niissä juutalaiset taistelevat amalekilaisia, kanaanilaisia ja filistealaisia vastaan. Siinä annetaan kaikki tilastot kuinka monta kuoli ja kuinka monta joutui vangiksi. Pahin noista sodista oli se viimeinen sota Tuomarien Kirjassa. Ja pahin sota, kaikkein verisin ja eniten kaatuneita, ei ollut amalekilaisia, kanaanilaisia, filistealaisia vastaan, vaan kun juutalaiset taistelivat toisia juutalaisia vastaan.

Mikä tyrmistytti Paavalia kaikkein eniten? Oliko se Rooman viranomaisten edessä seisominen, ruoskiminen synagoogassa, väkivallan kohteeksi joutuminen Efesossa? Lue hänen epistolansa; eivät nämä asiat aiheuttaneet hänelle suurinta murhetta. Vaino ei masentanut häntä. Pikemminkin valheveljet, väärät opettajat ja väärät profeetat, jotka yrittivät eksyttää seurakuntia, jotka hän oli perustanut.

En pelkää yhtään taistella vapaamuurareita, Roomaa, ortodoksi rabbeja, islamia new age’ä tai homoja vastaan. Kaikkein eniten pelkään taistella omia veljiä vastaan.

Viimeisessä sodassa Tuomarien Kirjassa, heillä ei ollut valintaa. Naisen ruumis oli hakattu palasiksi ja ositettu. Ja Kristuksen Ruumis läntisessä maailmassa hakataan kuoliaaksi ja ositetaan. Meillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin tarttua miekkaan, ruumis hakataan kuoliaaksi.

Väärät opettajat, väärät profeetat

E.W. Kenyon oli ‘Jeesus Kuoli Hengellisesti’? tänä päivänä saarnatun opin perustaja. Hän sanoi, että Jeesus ei voittanut ristillä. Jeesus sanoi: “Se on täytetty,” Mutta Kenyonin mukaan se ei ollut voitto. Jeesus kuoli ja nousi jälleen, mutta Kenyon sanoo, että Jeesus laskeutui helvettiin ja tuli samaksi luonnoksi saatanan kanssa. Jeesus syntyi uudesti helvetissä ? tämä on Fredrick K. Price’n, Kenneth Copeland’in Kenneth Hagin’in ja Benny Hinnin ‘evankeliumi’. He uskovat, että Herra Jeesus Kristus kuoli ristillä, mutta voittoa synnin ja kuoleman yli ei saatu ristillä. Ruumis hakataan kuoliaaksi. “Sinun ei tarvitse kärsiä, Jumala haluaa sinun rikastuvan”

Sen tosiasian perusteella, että sinä asut läntisessä demokratiassa, sinä olet rikas. Sinulla on asiat paremmin kuin 2/3 osalla maailman kansoista. Ruumis hakataan kuoliaaksi mammona evankeliumilla, joka kutsuu itseään uskon menestysopiksi.

“Mutta ne, jotka rikastua tahtovat, lankeavat kiusaukseen ja paulaan ja moniin mielettömiin ja vahingollisiin himoihin, jotka upottavat ihmiset turmioon ja kadotukseen. Sillä rahan himo on kaiken

pahan juuri; sitä haluten monet ovat eksyneet pois uskosta...” (1.Tim.6:9?10). Hebrealaiskirje 11, uskon luku, puhuu enemmän uskosta kuin koko Uusi Testamentti. Se ei mainitse rahaa kertaakaan, ainoastaan viittaa omaisuuteen, jota jotkut olisivat voineet omistaa, mutta jotka käänsivät sille selkänsä Jumalan valtakunnan tähden (Hebr.11:26). Ruumis hakataan kuoliaaksi. On hyvin vaikeaa, kun sinun on nostettava miekka veljeäsi vastaan.

Pitkä sota

Sota Saulin ja Daavidin suvun välillä tuli pitkälliseksi. Mutta Daavid vahvistui vahvistumistaan, Saulin suku heikontui heikontumistaan” (2.Sam.3:1).

Daavidilla ja Saulilla oli yhteiset viholliset, kanaanilaiset ja filistealaiset, jotka määräilivät maata. Vihollinen pysyi vahvana, koska Israelin johtajat olivat korruptoituneet. Daavid ei voinut tehdä mitään sen hyväksi ennekuin johto vaihtui. Hän ei voinut vaihtaa sitä, koska Saul oli Jumalan voideltu. Hän oli juuttunut tilanteeseen, missä pahuus rehotti ja Jumalan kansa joutui tappiolle, aivan kuin tänään.

Jumalan kansalle tuotetaan tappioita ja sota kestää pitkään vahvistuvan Daavidin huoneen ja heikentyvän Saulin huoneen välillä.

Valhe Uskotaan

Jos sinä haluat, niin sinun korviasi kutitellaan länsimaisella kaupallisuudella, jollaista menestysevankeliumi itseasiassa on, ihmiset yrittävät esittää Raamatun totuutta länsimaisen kaupallisuuden valossa. Ihmiset, jotka hyväksyvät nämä valheet, haluavat uskoa valheita.

“...Etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidakseen pelastua. Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen” (2.Tess.2:10?11).

Mutta on olemassa vielä paljon vaikeampaa ja tuskallisempaa kuin tämä.

Joonatanin tragedia

Me kaikki tunnemme Daavidin kertomuksen ja kuinka Saul vihasi häntä ja yritti tappaa hänet. Ainoa este oli Joonatan. Joonatan rakasti Daavidia. Joonatan tiesi, että Saul korruptoitunut ja menettänyt Jumalan kutsun ja siunauksen. Joonatan tiesi, että Saul oli paha. Hän tiesi, että Saulin huone oli Jumalan kirouksen alainen. Hän tiesi, että Daavid oli oikeassa. Hän tiesi, että Daavid oli viaton uhri, jota vainottiin. Hän tiesi, että Daavid oli Jumalan valitsema. Hän tiesi tämän kaiken, mutta hän oli niin kiinni Saulin huoneessa eikä voinut siitä erota.

Daavid on esikuva Jeesuksesta

Jeesus sanoi: “Joka rakastaa isäänsä taikka äitiänsä enemmän kuin minua, se ei ole minulle sovelias...” (Matt.10:37). Tämä sopii Joonatanin tilanteeseen. Oletko sinä osa Daavidin vai Saulin huonetta? Olla osana Saulin huonetta ei vaadi sinua itseäsi uskomaan väärää oppia. Se tarkoittaa sitä, että sinä olet niin kiinni järjestöissä ja seurakunnissa, että olet joutunut mukaan siihen syntiin. Onko uskontokuntasi tärkeämpi sinulle, kuin Jumalan sana?

Aloitettu Hengessä

“Silloin Samuel otti öljyastian, vuodatti öljyä hänen päähänsä, ja suuteli häntä ja sanoi: ‘Katso, Herra on voidellut sinut perintöosansa ruhtinaaksi’ ” (1.Sam.10:1).

Muistamme, että eri nesteet edustavat Pyhää Henkeä sen eri muodoissa. Tässä tapauksessa se on öljy, joka puhuu voitelusta. Pyhä Henki todella vuodatettiin Saulin huoneen ylle. Se oli aitoa, mutta jos jokin päättyy lihassa, ei se auta, että se oli alkanut Hengessä tai, että se olisi ollut alunperin väärin.

En epäile hetkeäkään, että 30 vuotta sitten oli aito Jumalan Hengen vuodatus. Minä tiedän, että se oli totta, mutta olen yhtä vakuuttunut, että se meni lihalliseksi kauan sitten. Kaikki karismaattiset liikkeet seurakunnan historiassa ovat päättyneeet samalla tavalla. Montanistit ? kokeileva teologia, Anababtistit ja vanhat helluntailaiset ? hassut opit, Kveekarit ? sisäinen valo. On aina Henki ja Totuus. Mutta he sanovat: “Anna meille Henki, me emme halua totuutta.” Jumalan sana kertoo meille mikä on lihaa ja mikä on Henkeä.

Päättyy lihassa

“Kun sinä et kuullut Herran ääntä etkä tehnyt Amalekille, mitä hänen hehkuva vihansa vaati, sentähden Herra on tänä päivänä tehnyt sinulle tämän. Herra antaa myöskin Israelin yhdessä sinun kanssasi filistealaisten käsiin, ja huomenna olet sinä poikinesi minun tykönäni; myös Israelin leirin Herra antaa filistealaisten käsiin” (1.Sam.28:18?19).

Saul menetti voitelunsa. Hän aloitti kutsulla, voitelulla, mutta Jumala hylkäsi hänet.

Mene, lyö Amalek...

“Mutta Samuel sanoi Saulille: “Minut Herra lähetti voitelemaan sinut kansansa Israelin kuninkaaksi. Kuule siis Herran ääntä. Näin sanoo Herra Sebaot: ‘Minä kostan Amalekille sen, mitä hän teki Israelille asettumalla hänen tielleen, kun hän tuli Egyptistä. Mene siis ja voita amalekilaiset ja vihkikää tuhon omaksi kaikki, mitä heillä on; äläkä säästä heitä, vaan surmaa miehet ja naiset, lapset ja imeväiset, raavaat ja lampaat, kamelit ja aasit’ ” (1.Sam15:1?3).

Mutta Saul ei tehnyt niin. “Mutta Saul ja väki säästivät Agagin sekä parhaimmat lampaat, lihavimmat raavaat ja karitsat, kaiken, mikä oli arvokasta; sitä he eivät tahtoneet vihkiä tuhon omaksi. Mutta kaiken karjan, mikä oli halpaa ja arvotonta, he vihkivät tuhon omaksi. Silloin Samuelille tuli tämä Herran sana: ‘Minä kadun, että tein Saulin kuninkaaksi, sillä hän on kääntynyt pois minusta eikä ole täyttänyt minun käskyjäni’. Samuel pahastui ja huusi Herraa kaiken sen yön” (1.Sam.15:9?11).

Muinainen vihollinen

Amalek, myös tunnetu Agagina, oli muinainen vihollinen. Vihollisuus juontaa Mooseksen aikoihin asti, se tulee jälleen esille Hamanin persoonassa, Agagin jälkeläinen Esterin Kirjassa.

Vihollisuus on säilynyt satoja vuosia aina Babylonian orjuudesta saakka. Vanha vihollinen pysyy vihollisena. Se ei muutu. Saulille kerrottiin se, mikä Moosekselle ja Mooses Joosualle: Nämä ovat teidän muinaisia vihollisianne, hävitä ne.

Ketkä ovat meidän muinaisia vihollisiamme? Uusi Testamentti sanoo, että me emme taistele lihaa ja verta vastaan. Uskovina me rakastamme vihollisiamme.

On suuri ero väärien uskontojen ihmisten rakastamisen ja väärien uskontojen rakastamisen välillä. Meidän tulee vihata epäjumalia, syntiä ja taikauskoa. Minä vihaan Roomalaiskatolilaisuutta, koska se johtaa ihmisiä helvettiin miljoonittain.Saul aikoi pitää ne osat, jotka hänen mielestään olivat hyväksyttäviä. Saul yritti solmia rauhaa muinaisen vihollisen kanssa. Kun alat tekemään rauhaa muinaisen vihollisesi kanssa, muinainen vihollinen tulee takaisin ja hävittää sinut, aivan samalla tavalla kuin Esterin Kirjassa. Voit katsoa historiasta ja nähdä kuinka Paavin Rooma tappoi paljon enemmän Raamattuun uskovia kristittyjä kuin pakanallinen Rooma. John Bunyan nimitti sitä kaksipäiseksi jättiläiseksi ? toinen pakana ja toinen Paavi!

Saatat sanoa: “He tekivät niin 500 vuotta sitten, he tekivät niin 1600 vuotta sitten, mutta he eivät tekisi niin kahdennellakymmenennellä vuosisadalla!” Hitler, Himmler ja Göbels olivat katolisia, ja useimmat Hitlerin avustajista olivat jesuiittain kouluttamia.

Franz von Papen, Hitlerin varakansleri ja Paavi Pius 12’sta salainen kamariherra, sanoi: “Kolmas Valtakunta oli ensimmäinen maailmassa, joka ei ainoastaan tunnustanut, mutta pani myös käytäntöön Roomalaiskatolisen paaviuden korkeat periaatteet.”

Joachim von Ribbentopp, Hitlerin ulkoasioiden neuvonantaja ja Paavin lähettiläs, sanoi: “Adolf Hitler on Jumalan lähettiläs.”

Jotkut uskovat, että sellaista ei tehdä kahdennellakymmenennellä vuosisadalla. Saul ajatteli, että Agag ei tekisi kuten Mooseksen päivinä tehtiin. Ester ei uskonut, että Haman tekisi sillä tavalla.

Roomalaiskatolinen kirkko tuomitsee ne, jotka sanovat, että kirkon ei tulisi käyttää väkivaltaa. On olemassa valokuvia, joissa nunnat marssivat Gestapon upseereiden kanssa vieden juutalaisia lapsia tapettavaksi. Yksinkertainen roomalaiskatolilaisuuden periaate on aina pysynyt samana. Rooma ei ole muuttunut. Agag ei ole muuttunut.

Lähtekää ulos, minun kansani

Karismaattisen liikkeen ensimmäinen virhe oli kokemuksellinen teologia. Toinen virhe oli Jumalan vihollisten mukana pitäminen.

un karismaattinen herätys alkoi roomalaiskatolisessa kirkossa, Pyhä Henki kehotti kansaansa tulemaan ulos väärästä uskonnosta.

“Voi, voi, paetkaa pohjoisesta maasta, sanoo Herra! Sillä minä olen hajottanut teidät neljään taivaan tuuleen, sanoo Herra. Voi, Siion, pelastaudu, sinä, joka asut tytär Baabelin luona!” (Sakarja 2:6?7). “Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: ‘Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synneistään osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa. Sillä hönen syntinsä ulottuvat

taivaaseen asti, ja Jumala on muistanut hänen rikoksensa’ ” (Ilm.18:4?5). Siinä ei sanota etteivätkö he olleet Jumalan kansaa. Mutta olla Jumalan kansaa ja pysyä kirkossa, joka sanoo, että sinun on mentävä

kiirastuleen syntiesi tähden, kun Raamattu sanoo, että Jeesuksen veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä, on syntiä.

Hebrean sana palvoa on sama kuin ‘pitkällään, polvillaan’. Se on täsmälleen sama sana. Rukoilla kuolleita ja polvistua patsaan edessä (epäjumalan palvelusta), on syntiä.

Kuolleita rukoileminen on olla yhteydessä tietäjähenkiin. Se on syntiä. Sinä et voi olla roomalaiskatolinen tekemättä syntiä. Kuolleiden rukoileminen on syntiä. Epäjumalan palvelu ? Marian palvonta, patsaiden suuteleminen ? on syntiä. Roomalaiskatolisen kirkon historiassa on murhattu tosi uskovia, ja jos heille tulee tilaisuus, he tekevät sitä jälleen.

Babylonia ei voida parantaa. Et voi harjoittaa roomalaiskatolisuutta tekemättä syntiä.

Keksittyjä oppeja

Saulin toinen virhe oli olla pysymättä kiinni Jumalan sanassa. Toora osoitti selvästi kuinka hävittää Amalek. Mutta Saul keksi oman oppinsa ja oman menettelysääntönsä. Sen seurauksena hän menetti voitelunsa ja kutsunsa. Karismaattinen liike on tehnyt samoin.. He eivät menneet Jumalan sanaan, vaan keksivät omat oppinsa ja menettelysääntönsä. 30 vuotta sitten karismaattinen liike alkoi Yhdysvalloissa ja muissa maissa ympäri maailmaa.

Karismaattisen uudistusliikken piti saada aikaan hengellistä ja moraalista parantumista Brittien saarille ja saada aikaan sopimuksen protetanttien ja katolisten välillä. Sen piti voittaa maa takaisin Jeesukselle.

Karismaattisen uudistusliikken piti saada aikaan hengellistä ja moraalista parantumista Yhdysvalloissa. Onko nyt havaittavissa vähemmän avioeroja, homoseksuaalisuutta, huumeita, rotusyrjintää?

Ei, vaan on paljon enemmän! Karismaattinen liike ei ole kyennyt uudistamaan kirkkoa, puhumattakaan maata. Se ei ole saanut kirkkoa parannuksen tekoon, puhumattakaan kansasta.

30 vuotta sitten ei olisi löytynyt yhtään anglikaanista piispaa, joka olisi kieltänyt neitseestä syntynmisen tai Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen, eikä hindu jumalia palvottu anglikaanisissa kirkoissa, eikä homoja päästetty metodistien saarnatuoleihin. Ei ainoastaan yhteiskunta ole huonommassa asemassa kuin ennen karismaattista liikettä, vaan koko kirkko.

Me olemme kaikki pappeja

Jokainen uskova on pappi. Meidän kaikkien tulisi tuoda ylistyksen uhri, ja luovuttaa elämämme Jumalalle, eikä rakastaa elämäämme tässä maailmassa.

“...Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua” (Luuk.9:23). Minä olen pudottanut ristini monta kertaa. Kiitän Jumalaa Jeesuksesta, joka auttaa minua ottamaan sen jälleen ja seuraamaan häntä. Minun vanha luontoni ja oma lihani ei halua sitä tehdä. Tähän mennessä seitsemän piispaa ja satoja pappeja ovat kävelleet ulos Englannin Kirkosta tai ovat aikeissa lähteä naisten papiksi vihkimisen vuoksi.

Kun neitseestä syntyminen kiellettiin, ei kukaan kävellyt ulos. Kun Jeesuksen Kristuksen ylösnousemus kiellettiin, ei kukaan kävellyt ulos. Kun piispat alkoivat laskea käsiään homojen päälle ja vihkimään heitä palvelukseeen, ei kukaan kävellyt ulos. Kun hindu jumalia palvottiin Canterbury Kadetraalissa, ei kukaan kävellyt ulos.

Näitä ihmisiä ei kiinnosta Jumalan sanan totuus. Eivät he välitä Jumalan pojasta. Heitä kiinnostaa vain heidän oma uskontonsa.

Saulin huone on aina harjoittanut itsensä suojelemista. “Ja hän otti Agagin, Amalekin kuninkaan, elävänä vangiksi, mutta kaiken kansan hän vihki tuhon omaksi miekan terällä. Mutta Saul ja väki säästivät Agagin sekä parhaat lampaat, lihavimmat raavaat ja karitsat, kaiken, mikä oli arvokasta; sitä he eivät tahtoneet vihkiä tuhon omaksi. Mutta kaiken karjan, mikä oli halpaa ja arvotonta he vihkivät tuhon omaksi. Silloin Samuelille tuli tämä Herran sana: ‘Minä kadun, että tein Saulin kuninkaaksi, sillä hän on kääntynyt pois minusta eikä ole täyttänyt minun käskyjäni’. Samuel pahastui ja hän huusi Herraa kaiken sen yön.

Varhain seuraavana aamuna Samuel lähti tapaamaan Saulia. Mutta Samuelille ulmoitettiin: ‘Saul on mennnyt Karmeliin ja pystyttänyt sinne itsellensä muistomerkin; sitten hän on palannut sieltä ja mennyt alas Gigaliin” (1.Sam.15:8?12). Saul pystytti itselleen muistomerkin. Tämän ajan Saulit ovat ahkeria rakentamaan muistomerkkejä itselleen.

“Kun Samuel tuli Saulin luo, sanoi Saul hänelle: ‘Herra siunatkoon sinua! Minä olen täyttänyt Herran käskyn.’ Mutta Samuel sanoi: ‘Mitä tämä lammasten määkiminen sitten on, joka kuuluu minun korviini, ja tämä raavaiden ammuminen, jonka kuulen’ ” (13?14).

Saulin huone luulee olevansa Jumalan armossa ja suosiossa, Jumalan siunauksessa, kunnes profeetan ääni tulee ja kertoo heille totuuden. Ja Saul sanoi: “He toivat ne amalekilaisilta, kansa säästi parhaat lampaat ja härät Herralle Jumalallesi uhriksi; mutta kaiken muun me olemme tuhonneet”.

“On jotain hyvää Katolisessa kirkossa, josta voimme ottaa oppia” sanovat jotkut ihmiset. Mutta jos tiedät, että jokin on mädäntynyttä, niin söisitkö sitä? Sitten Samuel sanoi Saulille: “Odotahan kun kerron sinulle, mitä Herra sanoi minulle viime yönä.” Ja hän sanoi hänelle: “Puhu!” Ja Samuel sanoi: “Eikö ole totta, että vaikka olit pieni omissa silmissäsi, niin Jumala teki sinusta Israelin heimojen johtajan?”

Ja Herra voiteli sinut Israelin kuninkaaksi... Kansa pyysi kuningasta. He aina haluavat lihan johtamaan sensijaan, että turvaisivat Jumalaan.

“Anna meille johtaja, tai anna meille kuningas.” Kun kansa pyytää johtajaa tai kuningasta, niin silloin on aina jotain vikaa suhteessa Jeesukseen. Kansa kieltäytyy uskomasta, että he voivat seurata inhimillistä johtajaa vain sille tasolle, jolla tämän suhde on Jumalaan, eikä yhtään edemmäksi. Jos tällä johtajalla ei ole minkäänlaista suhdetta Jumalan kanssa, niin silloin olet samassa sekaannuksen tilassa kuin johtaja. Mitä Paavali sanoi? “Olkaa minun seuraajiani, niinkuin minä olen Kristuksen seuraaja” (1.Kor.11:1).

Seuratkaa minua, olkaa kanssani samaa mieltä, luottakaa minuun samalla tavalla kuin minä seuraan Jeesusta. Ei enempää. Meillä on jo kuningas; meidän ei pidä yrittää tehdä itsellemme toista kuningasta.

“Ja Herra lähetti sinut matkaan ja sanoi: ‘Mene ja vihi tuhon omiksi nämä syntiset, amalakialaiset, ja sodi heitä vastaan, kunnes olet tehnyt heistä lopun’. Miksi et kuullut Herran ääntä, vaan syöksyit saaliin kimppuun ja teit sitä, mikä on pahaa Herran silmissä” (1.Sam.15:18?19).

Me näytämme aarteemme Babylonian kuninkaalle

Kun lähetetään uskoontulleita takaisin Katoliseen kirkkoon, kuten Billy Graham tekee, niin silloin näytetään aarteita Babylonian kuninkaalle. (2Kuning.20:122?18).

Kun näin tehdään, niin ei aikaakaan, kun Babylonian kuningas tulee ja ottaa aarteet.

“Ja Saul vastasi Samuelille: ‘Minähän olen kuullut Herran ääntä ja tehnyt sen matkan, jolle Herra minut lähetti. Minä olen tuonut tänne Agagin, Amalekin kuninkaan, ja vihkinyt tuhon omaksi amalakilaiset” (1.Sam.15:20). He aina puolustavat tekojaan. He väittävät tottelevansa Herraa, he väittävät seuraavansa häntä. Mutta Jumalan sana sanoo toisin!

He sanovat: “Älkää puhuko meille opista, oppi hajoittaa.” Uusi Testamentti sisältää kaksi kertaa niin paljon oikean opin painotusta kuin oikean käyttäytymisen. Miksi? Jos me emme tunne oikeaa oppia, me emme osaa käyttäytyä oikein. Jeesus sanoi, että se tulee jakamaan. Sehän juuri onkin opin tarkoitus!

Huonot johtajat syyttävät kansaa: “Mutta kansa otti osan saalista, lampaita, härkiä ja parhaita tuhon omaksi vihittyjä, uhratakseen Herralle, Jumalallesi Gilgalissa”.

Huonot johtajat aina moittivat kansaa. “Kansa otti saalista. Emme me voi kontrolloida kansaa”.

Johtomiehille oli annettu tehtävä ja he olivat siitä vastuussa. Heidän olisi pitänyt olla Jumalan auktoriteetti tuossa suhteessa. “Silloin Samuel sanoi: ‘Haluaako Herra polttouhreja ja teurasuhreja yhtä hyvin kuin kuuliaisuutta Herran äänelle? Katso, kuuliaisuus on parempi kuin uhri ja tottelevaisuus on parempi kuin oinasten rasva. Sillä tottelemattomuus on taikuuden syntiä, ja niskoittelu valhetta ja kuin kotijumalain palvelusta. Koska olet hyljännyt Herran sanan, on myös hän hyljännyt sinut, etkä sinä enää saa olla kuninkaana’ ” (1.Sam.15:22?23). He uhraavat ylistystä, mutta he eivät tottele Raamattua.

Palaja kanssani..

“Saul sanoi Samuelille: ‘Minä olen tehnyt syntiä, kun olen rikkonut Herran käskyn ja sinun sanasi; sillä minä pelkäsin kansaa ja kuulin heidän ääntänsä. Anna nyt minulle syntini anteeksi ja palaja minun kanssani, niin minä kumartaen rukoilen Herraa.’ Samuel sanoi Saulille: ‘Minä en palaja sinun kanssasi; sillä sinä olet hyljännyt Herran sanan, ja Herra on myös hyljännyt sinut, niin että et enää saa olla Israelin kuninkaana’ ” (1.Sam.15:24?26).

Raamattu sanoo, että jos ihmiset profetoivat asioita, jotka eivät tapahdu, pysy heistä erillään. Kun ihmiset mieluummin pitäytyvät Toronton ja Brownsville’n opeissa, tuntematta ristiriitaa Raamatun ja sen välillä, mitä heidän johtajansa tekevät, meidän on parempi pysyä heistä erillään. Ihmiset, jotka eivät kuuntele totuutta ovat tottelemattomuudessa, ja tottelemattomuus on taikauskoa. Nämä liikkeet avoimesti uhmaavat selvää Jumalan sanaa.

Totuuden sanan hylkääminen

Sellaiset henkilöt kuten John Wimber, Paul Cain ja Gerald Coates ovat tehneet ennustuksia, jotka eivät ole toteutuneet. Heidän väärät profetiansa julkaistiin lehdissä ja televisiossa sillä seurauksella, että kun ne eivät toteutuneet, niin uskovat joutuivat julman pilkan kohteeksi. Kun John Coates sai haasteen väärästä profetiasta, ei hän ottanut mitään vastuuta sanoistaan. Sekä Rick Joiner ja John Kilpatrick ovat tehneet suuria ennustuksia, jotka eivät ole toteutuneet, mutta siitä huolimatta ihmiset kannattavat heitä. Tämä on tottelemattomuutta, samaa syntiä kuin taikuus. Ihmiset, jotka kannattavat Coates’ia, Joyner’ia ja Kilpatrick’ia, eivät voi kieltää, etteikö heidän johtajansa olisi profetoineet asioita, jotka eivät ole toteutuneet. He eivät voi kieltää, etteikö Jumalan sana sano, että meidän ei tulisi seurata heitä.

Mutta he eivät tahdo totella Jumalan sanaa. He rakastavat tottelemattomuutta, taikuutta.

Koska he ovat hyljänneet Herran sanan, ei ole pohjaa totuudelle, he ottavat vastaan millaista seuraa tahansa. Raamatun opetus Karismaattisessa liikkeessä on ollut niin pintapuolista, että useimmat heistä ovat mukana tietämättömyydestä kuin tiedollisesta tottelemattomuudesta. On eri asia heidän johtajiensa kanssa. Heidän tulisi kääntyä parannukseen. Heille ei pitäisi antaa minkäänlaista palvelustyötä. He ovat pettäneet ja johtaneet harhaan niin monia.

Uskollinen paimen

Ja Samuel sanoi hänelle: “Herra on tänä päivänä reväissyt Israelin kuninkuuden sinulta ja antanut sen toiselle, joka on sinua parempi. Ja hän, joka on Israelin kunnia, ei valhettele eikä kadu; sillä hän ei ole ihminen, että hän katuisi” (1.Sam.15:28?29).

Eikä hän ole vieläkään katunut. Kun Saulin huone on väärässä, Jumala alkaa rakentaa Daavidin huonetta. Jumala alkoi opettamaan Daavidia jo pienestä pojasta lähtien. Jumala kouluttaa ihmisiä epätavallisuutta varten tavallisuudessa.

Kuinka Daavid kykeni tappamaan Goljatin? Kun hän oli paimenpoikana, hän tappoi susia lingolla, kun ne hyökkäsivät lammasten kimppuun. Uskollinen paimen (Hebreassa sama sana on pastori) saa enemmän vastuuta Jumalalta. Joillekin nykyajan miehille nämä lampaat edustavat vain askelmia kuuluisuuteen puhujapiirissä.

Ensimmäinen opetus Daavidille oli olla kantamatta Saulin asepukua. Ja ne, jotka haluavat olla Daavidin huoneessa joutuvat oppimaan saman läksyn. Sinä et voi pitää Saulin asepukua, se on liian hankala.

Kuullaanko Jumalalta

“Siihen aikaan filistealaiset kokosivat joukkonsa sotaretkelle Israelia vastaan, Ja Aakis sanoi Daavidille: ‘Tiedä, että sinun on miehinesi lähdettävä minun kanssani sotajoukon mukana’. Daavid vastasi Aakiille: ‘Hyvä! Sinä tulet tietämään, mitä palvelijasi saa aikaan.’ Aakis sanoi Daavidille: ‘Siispä minä asetan sinut oman pääni vartijaksi koko täksi aikaa’. Samuel oli kuollut, ja koko Israel oli pitänyt hänelle valittajaiset; ja he olivat haudanneet hänet hänen kaupunkiinsa Raamaan. Ja Saul oli toimittanut pois maasta vainaja? ja tietäjähenkien manaajat. Ja filistealaiset kokoontuivat, ja he tulivat ja leiriytyivät Suunemiin. Niin Saulkin kokosi koko Israelin, ja he leitiytyivät Gilboaan. Mutta kun Saul näki filistealaisten leirin, peljästyi hän, ja hänen sydämensä vapisi kovin. Ja Saul kysyi Herralta, mutta Herra ei vastannut hänelle, ei unissa,

ei uurimin eikä profeettain kautta. Niin Saul sanoi palvelijoillensa: ‘Etsikää minulle joku vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki, niin minä menen hänen luoksensa ja kysyn häneltä’. Hänen palvelijansa vastasivat hänelle: ‘Katso, Een?Doorissa on vaimo, jolla on vallassaan vainajahenki’ ” (1.Sam.28:1?7).

Kuunnellaan noitia

Saul lakkasi kuulemaan Jumalalta. Tänä päivänä karismaattiset johtajat ovat peloissaan.

Miksi Wimber, Paul Cain ja Gerald Coats ovat väärässä? He puhuvat suuria, mutta he ovat peloissaan. He tuntevat omat jälkensä. He tietävät, että 30 vuoden toimintansa aikana asiat ovat menneet pahasta huonompaan ja vieläkin huonompaan. Siksi he tarvitsevat konstin toisensa jälkeen, kuten nauruherätyksen, pitääkseen ihmiset tietämättöminä tosiasioista.

Nämä ihmiset lakkasivat kuulemasta Jumalalta kauan sitten. Benny Hinn sanoi, että hän menee Forest Lawn hautausmaalle tapaamaan kuollutta. Hän saa voitelunsa Aimee McPhersonin ja Kathryn Kuhlmannin ruumiilta. Kun ei enää kuulla Jumalalta, käännytään noitien puoleen. Niin tapahtui silloin ja samoin tapahtuu tänään.

Daavidin huone

Mutta Daavidin huone vahvistuu vahvistumistaan. Kuinka se alkaa? Daavidit ovat paimenpoikia.

“Joka vähimmässä on uskollinen, on paljossakin uskollinen...” (Luuk.16:10). Uskovat, jotka ovat uskollisia huolehtien niistä, jotka Jumala on antanut heille ? hyvät aviomiehet, hyvät isät, hyvät pastorit, hyvät piirien johtajat ? ovat juuri sellaisia ihmisiä, joita Jumala tulee käyttämään lauman paimentamisessa.

Jumala kouluttaa ihmisiä tavallisissa oloissa suuriin tehtäviin. Goljat ei osannut aavistaakkaan, että teini? ikäinen poika, lingolla tarkasti osuva, tekisi hänestä lopun.

Jumalan korottamia ihmisiä eivät tule koskaan hyväksymään New Age, islam, Rooma, homot ja vapaamuurarit.

Nämä tulevat olemaan ihmisiä, joita Jumala on jo kouluttanut pitkän aikaa. Ampuvat tarkkaan lingolla. Ja sitten Jumala alkaa rakentaa huonettaan. Toinen vahvistuu ja toinen heikkenee. Joka ottaa kutsumuksensa Saulin huoneelta, menettä voimansa. Hän on menettänyt voitelunsa, mutta Jumala sallii hänen toimia kunnes Daavidin huone on rakennettu.

Kun näet tämän nykyisen hengellisen viettelyksen, voit olla varma kolmesta asiasta:

Jumala nostaa profeetallisia ääniä sitä vastaan. Heitä ei ehkä kuunnella, mutta heitä kuullaan samoin kuin Samuelin aikana. On oleva uskollinen jäännös, he kuuntelevat ja Jumala rakentaa uuden huoneen.

Israelin hyljätyt

Ja kuka tahansa oli hädänalainen ja velkaantunut ja tyytymätön kokoontuivat hänen ympärilleen; ja hänestä tuli heidän päällikkönsä. Ja heitä oli noin 400 miestä.

Israelin hyljätyt kokoontuivat Daavidin luo. En odotakkaan, että isojen seurakuntien pastorit tai johtomiehet liittyisivät Daavidin huoneeseen. Vain muutamat liittyvät. Parhaimillaankin he ovat

Joonataneja. Vain meidänlaisemme ? luuserit, hyljätyt, vähäpätöiset, vanhanaikaiset. Me emme ole mitään nyt, mutta mitä me olimme ennen? Meillä ei ole mitään, mikä ei olisi tulosta siitä, että Jeesus pelasti meidät.

Daavidin mahtimiehet

“Nämä ovat Daavidin sankarien Nimet: Jooseb?Bassebet, tahkemonilainen, vaunusoturien päällikkö, hän, joka heilutti keihästään kahdensadan kaatuneen yli yhdellä kertaa. Hänen jälkeensä Eleasar, Doodon poika, joka oli erään ahohilaisen poika. Hän oli yksi niistä kolmesta urhosta, jotka olivat Daavidin kanssa silloin, kun he häpäisivät filistealaisia, jotka olivat kokoontuneet sinne sotimaan. Israelin miehet vetäytyivät silloin takaisin, mutta hän jäi paikalleen ja surmasi filistealaisia. kunnes hänen kätensä uupui niin, että se louristui kiinni miekkaan. Ja Herra antoi suuren voiton sinä päivänä; väki kääntyi vain hänen jälkeensä ryöstämään. Hänen jälkeensä Samma, Aagen poika, hararilainen. Kerran olivat filiftealaiset kokoontuneet yhteen joukkoon, ja siellä oli peltopalsta, kokonaan hernettä kasvamassa. Ja väki pakeni filistealaisia, mutta hän asettui keskelle palstaa, sai sen pelastetuksi ja voitti filistealaiset; ja niin Herra antoi suuren voiton” (2.Sam.23:8?12).

“Silloin murtautuivat ne kolme urhoa filistealaisten leirin läpi ja ammensivat vettä Beetlehemin kaivosta portin edustalta, kantoivat sen Daavidille...” (2.Sam.23:16).

Niin kutsutut Israelin urhot tänä päivänä, suuret uskovien johtajat, pelkäävät homoja, New Agea, Roomalaiskatolisia, he pelkäävät kaikkea. Heillä ei ole tarvittavaa rohkeutta taisteluun. Jumalan täytyy kasvattaa pikkupoikia linkoineen. Jumalaa kokoaa urhot yhteen.

Mutta ketä ovat nuo Daavidin urhot; ketä ovat nuo päälliköt? Ne ovat niitä samoja, jotka mainitaan 1.Sam.22:2 ? ..kaikenlaista ahdingossa olevaa kansaa, velkaantunutta ja katkeroitunutta väkeä, vähäpätöisiä. Jumala tekee luusereista voittajia. Hän ottaa vähäpätöiset tekee heistä päälliköitä.

Missä hän sen teki? Missä hän opetti heitä kuinka tulla suurmiehiksi? Missä he oppivat kuinka tulla kenraaleiksi.

Erämaassa

Daavid huomasi, että Saul oli lähtenyt väijymään hänen henkeänsä, ja Daavid oli Hooreksessa, Siifin erämaassa” (1.Sam.23:15). Raamatussa on kahdenlaisia koetuksia: erämaa ja laakso. Laakso on lyhyt koetus, mutta erämaa on pitkä sarja koetuksia, kuten juutalaisten vaellus erämaassa 40 vuotta.

Erämaa luonnoltaan on kuoleman paikka. Siksi vain toinen sukupolvi pääsi pyhään maahan. Ensimmäinen sukupolvi kuoli erämaassa.

Vain uusi luomus voi päästä taivaaseen ja luvattuun maahan, ei se vanha. Jumala käyttää erämaata tuhoamaan lihan, polttamaan vanhan luonnon. Se oli pitkä sota, Daavid vahvistui, Saul heikkeni. Mutta Jumala ei poistanut Saulin huonetta kokonaan kunnes Daavid oli valmis.

Ne, joista Jumala on tarkoittanut tehdä Israelin urhoja, jotka on tarkoitettu jälleenrakentamaan Kristuksen ruumis tässä maassa, ovat parhaillaan pitkässä opissa erämaassa.

Herran voitelemat?

“Ja Herra tulee maksamaan jokaiselle vanhurskauden ja uskollisuuden mukaan; sillä Herra on tänä päivänä antanut sinut minun käsiini, mutta minä kieltäydyin satuttamasta kättäni Herran voideltuun”. Mitä siitä jos Benny Hinn on yhteydessä vainajiin? Älä koske Herran voideltuun!

Mitä siitä, että Oral Roberts sanoi, että Jumala tappaa hänet jos hän ei saa kasaan 8 miljoonaa dollaria? Älä koske Herran voideltuun! Daavid ei koskenut Sauliin koska hän oli Jumalan voitelema, mutta estikö Jumala koskaan Samuelia tai Daavidia kertomasta totuutta Saulista? Se jae ei edes koske sitä asiaa, josta he puhuvat. “Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on hänet Herraksi ja Kristukseksi tehnyt, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinaulitsitte” (Apt.2:36). Kristus kreikassa on ho christos, hebreassa hamashiach, ja molemmissa kielissä tarkoittaa kirjaimellisesti ‘voideltu’.

On vain yksi ‘voideltu’ Raamatussa ja hän on Jeesus.

Profeetat, papit ja kuninkaat ? Kristuksen eri muotoja

“Katso kuinka hyvää ja suloista on, että veljekset sovussa asuvat! Se on niinkuin kallis öljy pään päällä, joka tiukkuu partaan ? Aaronin partaan, joka tiukkuu hänen viittansa liepeille” (Ps.133:1?2).

Aaron, ylimmäinen pappi, oli Vanhan Testamentin malli Jeesuksesta. Hänet voideltiin ? öljy valeltiin hänen päähänsä, sitten se valui hänen ruumiilleen. “Sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää” (Ef.5:23).

Me olemme Kristuksen ruumis. Ollaksemme ‘voitelussa’ meidän tulee olla kiinni ruumiissa pään alapuolella. Jeesus on voideltu. Meillä ei ole voitelua muuta kuin hänen alaisuudessaan, ruumiin jäsenenä. Nämä ihmiset, jotka väittävät olevansa ‘voideltuja’ eivät ole kiinni ruumiissa eivätkä he ole Kristuksen alaisuudessa.

Ennenkuin Jeesus voideltiin voimaan, valtaan ja voittoon, Jeesus voideltiin hautaamista varten.

Ennenkuin ketään voidellaan palvelustyöhön, heidät ensin voidellaan hautaan. Paavali sanoi, että todistus voitelusta ei ollut se, että hän teki ihmeitä, merkkejä ja suuria tekoja, tai että hän perusti seurakuntia ja kirjoitti puolet Uutta Testamenttiä.

Vaan: “..Minä kannan Jeesuksen arvet ruumiissani” (Gal.6:17). “Me kuljemme aina kantaen Jeesuksen kuolemaa ruumiissamme, että Jeesuksen elämäkin tulisi meidän ruumiissamme näkyviin” (2.Kor.4:10). Koska hänet voideltiin hautaan, Jumala voiteli Paavali voimaan.

Saatanallinen eksytys

Sitten Samuel otti öljysarven ja voiteli hänet veljiensä keskellä; ja Herran Henki tuli voimallisesti Daavidin ylle siitä päivästä lähtien. Ja Samuel nousi ja lähti Raamaan. Nyt Herran Henki poistui Saulista ja Herran lähettämä paha henki vaivasi häntä.

Parhaimmillaankin tämä hyperkarismaattinen ilmiö on sielullisuutta. Jokin siitä on demooneista. Paranemiset, jotka väitetään Marian tehneen, eivät ole Jumalasta, joka ei anna kunniaansa toiselle.

Ei ole epäilystäkään, että Saul joutui jonkin demoonisen eksytyksen valtaan, ja minä olen varma, että se toimii jälleen tänä päivänä.

Kateus, viha, murha

“Ja Daavid menestyi kaikilla teillään, ja Herra oli hänen kanssansa. Kun Saul näki, että hänellä oli niin suuri menstys, rupesi hän häntä kammoamaan” (1Sam.18:14?15).

Tulee aika, jolloin Daavidin huone alkaa tulla erämaasta, ja Saulin huone tulee kateelliseksi. He tulevat halveksimaan sinua, vihaamaan sinua ja tahtovat tappaa sinut. Ja silloin sinä joudut tekemisiin avoimesti saatanallisen pahan hengen kanssa.

Muista, Saulin huone huolehtii vain yhdestä, omasta säilymisestään. “...kysyi Daavid Herralta: ‘Menenkö minä filistealaisia vastaan? Annatko sinä heidät minun käsiini?’ Ja Herra sanoi Daavidille: ‘Mene, sillä minä annan filistealaiset sinun käsiisi” (2.Sam.5:19).

Tulee aika, jolloin Daavidin huone tulee tekemään tekoja, joita karismaatikot ja helluntailaiset eivät voi tehdä. He eivät voi hyökätä New Age’n, ekumeenisten, homouden tai islamin kimppuun, heillä ei ole siihen rohkeutta. He vain huolehtivat asemiensa säilyttämisestä, pienissä maailmanvalloissaan. Kun Daavidin huone on valmis, nousee ihmisiä, jotka tietävät kuinka surmataan kahdeksansataa.

He tietävät kuinka nousta New Age’a, homoja, Roomaa ja islamia vastaan, ja Herra tulee antamaan heille voiton.

Veljesyhteys

“Sitten kaikki Daavidin sukukunnat tulivat Daavidin luo Hebroniin ja sanoivat näin: ‘Katso, me olemme sinun luutasi ja lihaasi. Jo kauan sitten, Saulin vielä ollessa kuninkaanamme, sinä saatoit Israelin lähtemään ja tulemaan. Ja sinulle on Herra sanonut: ‘Sinä olet kaitseva minun kansaani Israelia, ja sinä olet oleva Israelin ruhtinas’. Ja kaikki Israelin vanhimmat tulivat kuninkaan tykö Hebroniin, ja kuningas Daavid teki heidän kanssaan liiton Hebronissa, Herran edessä; ja sitten he voitelivat Daavidin Israelin kuninkaaksi” (2.Sam.5:1?3).

Tulee aika, jolloin nuo ihmiset tulevat pakolaisina uuteen huoneeseen. He tulevat veljesyhteyteen, koska Saulin huone on silloin tuhottu. Ne, jotka ovat säilyneet uskollisina, haluavat liittyä uuteen huoneeseen, kun aika on kypsä.

Joonatanit

On yksi onneton, traaginen poikkeus. Se tulee olemaan kaikkein vaikein asia toteutumaan muutaman seuraavan vuoden aikana. Ne ovat Joonatanit. Ja filistealaiset vangitsivat Saulin ja hänen poikansa; ja filistealaiset tappoivat Joonatanin ja Abinadabin ja Malkisuan, Saulin pojat. Sitten Daavid otti hänen vaatteensa ja repi ne, ja niin tekivät myös ne miehet, jotka olivat hänen kanssaan.

Ja he itkivät ja paastosivat iltaan saakka Saulin ja hänen poikansa Joonatanin ja Herran kansan ja Israelin huoneen tähden, koska he olivat kaatuneet miekkaan.

Tämä tulee olemaan kaikkein vaikein asia ? Joonatanit. Joonatan tiesi, että Daavid oli oikeassa. Hän tiesi, että Daavid oli Jumalan asettama, että hän oli syytön ja vanhurskas.

Joonatan tiesi, että hänen isänsä huone oli mennyt väärään. Hän tiesi, että hänen isänsä oli korruptoitunut. Hän tiesi, että maata hallittiin väärin, ja että oltiin joutumassa tappiolle hänen isänsä huoneen tähden. Mutta Joonatan ei voinut erota isästään.

On ihmisiä tänään, jotka tietävät, että asiat ovat väärin, mutta he eivät voi lähteä. Nuo ihmiset, jotka liittyvät Sauliin, eivät voi lähteä, he kuolevat Gilboan vuorella. Tämä tulee olemaan kaikkein vaikein asia. On ihmisiä, jotka sinä tunnet ja joita sinä rakastat, jotka ovat kyllästyneet kaikkeen, mitä on meneillään, he näkevät vääryyden. Mutta heillä ei ole rohkeutta vakaumuksensa puolesta.

Mihin huoneeseen sinä liityt?

Kumpaan huoneeseen sinä tulet liittymään? Sinä kuulut joko Saulin tai Daavidin huoneeseen. Sinun on mentävä erämaahan, jossa Jumala rakentaa sitä. Sinun on hyväksyttävä. että Saulin huone tulee vihaamaan sinua ja vainoamaan sinua. Sinun on ymmärrettävä, että sinä et voi pitää Saulin asepukua ylläsi.

Sinun on ymmärrettävä, että nämä ihmiset ovat sinun veljiäsi myötä ja vastoinkäymisissä. Älä koske Jumalan voideltuun. Voit sanoa heistä totuuden, mutta vain Jumala voi heidät poistaa.

Meidän on kestettävä kipua ja tuskaa kuten Daavid Joonatanin tähden. Tulee aika, jolloin Saulin huone romahtaa. Kuinka kauan se voi pysyä pystyssä? Se menee tempusta toiseen, villityksestä toiseen, kuohutuksesta toiseen.

Daavidin huone tulee pysymään pystyssä. Se seisoo Hebronilla, veljesyhteyden paikalla, ja siihen liittyvät toiset. Kun tuo aika tulee, silloin Herra antaa voiton filistealaisista, amalekilaisista kanaanilaisista, islamista new age’a, vapaamuurareista, Roomasta ja homojen puolustajista.

Daavidin vaiko Saulin huone? Molemmissa on paljon tilaa. Valinta on sinun. Jos haluat liittyä Daavidin huoneeseen, nyt on vielä mahdollisuus. †††